Публикувано от Атанас Георгиев на 9 февруари 2012, 19:30 2 коментара

Полузащитникът сподели пред Barca TV, че отборът се радва на чудесна форма и играчите трябва да бъдат оценени по заслуга.

След брилянтното им класиране за финала за Купата на Краля, Шави Ернандез взе участие в шоуто „El Marcador“ по Barca TV и говори за постижението на отбора. „Ние сме много щастливи да сме на финал. Преминахме през някои много трудни двубои и заслужаваме да сме тук. Ние вярваме, че превъзхождахме всички наши съперници и се справихме добре с нещата…Целият тим празнува. Ние се радваме на чудесна форма и понякога не оценяваме, това което притежаваме. Това е момент, на който трябва да се наслаждаваме“.

Обратно към La Liga

Купата засега ще почака малко, време е да се обърне вниманието обратно към шампионата в Примера и Шави чувства, че достигането до финала „е повратна точка, която ще ни помогне да продължим да се състезаваме. Ние знаем, че първенството ще е трудно, но ще продължим да се борим“. Барселона изостава със 7 точки от Реал Мадрид и Шави е наясно “ Те няма да ни се дадат лесно“.

Шави за времето ( на оттегляне )

Шави Ернандес може би страда от проблеми в прасците напоследък, но твърди уверено, че все още „ще бъде наоколо“ за известно време. “ Хората вече говорят за моето оттегляне, но аз се наслаждавам и докато контузиите са „мили“ към мен, аз ще съм тук за дълго време. Всичко зависи от това, как се чувствам физически „.

Той също говори за колегата и приятел – ветеран Карлес Пуйол, който според Шави „дава пример на всички нас с начина, по който работи и, с който окуражава тима. Ние имаме късмет, да го притежаваме като съотборник“. Що се отнася до подновяването на договора на Пеп Гуардиола, Шави сподели :  „Той не издава нищо, но е човек с огромно Барса сърце и не би се чувствал никъде другаде по-добре, отколкото тук „. 

Превод на Фен Клуб Барселона България по статия от fcbarcelona.cat

 

2 коментара до сега.

  1. Трифон каза:

    Що се отнася до подновяването на договора на Пеп Гуардиола, Шави сподели : “Той не издава нищо, но е човек с огромно Барса сърце и не би се чуствал никъде другаде по-добре, отколкото тук „.

    Има грешка в една от думите…. чуВствал 😉

Коментирай