Публикувано от Огнян Соколов на 12 май 2012, 21:38 0 коментара

 

ФК Барселона и УНИЦЕФ продължават взаймното партньорство в полза на децата. Двете организации продължават да развиват спортни и образователни програми в четири различни страни – Бразилия, Китай, Гана и Южна Африка.

На организарана в Барселона среща, изпълнителният директор на УНИЦЕФ, Антъни Лейк, заедно с Рамон Понт, вицепрезидент на фондация „ФК Барселона“ и футболистта на Барселона Марк Бартра участваха в събитие, с което потвърдиха своята ангажираност за подобряване на живота на милиони момчета и момичета чрез спорт и образование. Официалните лица заедно със седемдесет и пет деца от CEIP Pegaso (училище в Барселона) се срещнаха, за да обсъдят значението на спорта сред децата.

„Ф.К. Барселона се ангажира изцяло да работи с УНИЦЕФ, за да информира за положението на децата от цел свят, както и да насърчава спорта и образованието сред тях“, каза Рамон Понт.

УНИЦЕФ подчерта основната функция на физическата активност и спорта, в живота на децата. Спорта и игрите допринасят за тяхното физическо и психическо развитие, и предлага основните ценности и умения за живота като цяло – дисциплина, работа в екип, равенство и уважение към другите. Спорта също може да помогне в борбата срещу дискриминацията и социалното изключване, обособяването в групи, включително на деца с увреждания.

„УНИЦЕФ е доволна от асоциирането си с Ф.К. Барселона. Чрез това сътрудничество, УНИЦЕФ и Барселона са се ангажирали да предоставят на милиони деца възможност за образование, да изпитат радостта от спорта и да се учат на положителни ценности чрез физическото възпитание“, заяви Антъни Лейк, на първото си посещение във Ф.К. Барселона.

В присъствието на официалните лица, както и изгряващата звезда Марк Бартра, децата задаваха въпроси свързани с дейността на УНИЦЕФ, за децата в други страни и разбира се за футбола.

Ф.К. Барселона се е ангажирала да отделя общо по 1,5 милиона евро годишно, за да подкрепят работата на УНИЦЕФ и с конкретната цел помощта да отговори на нуждите на 16,000 училища в Бразилия, Китай, Гана и Южна Африка. Повече от 5000 учители и треньори ще бъдат обучени в интегриране на спорта и други положителни дейности сред децата. Училища ще получат спортни материали, ще бъде подобрена инфраструктурата и ще се изградят нови съоръженията за физическо възпитание.

 Видео от проведената среща:

[youtube]LiBb3uSoY4I&feature[/youtube]

Категории: Новини, ФК Барселона

Коментирай