Публикувано от Атанас Георгиев на 6 февруари 2012, 23:33 0 коментара

Драги приятели,

Фен Клуб Барселона България иска да ви представи една нова инициатива, целта на която е да направи всичката важна информация около живота на сдружението по-близка до нашите членове и симпатизанти. По този начин искаме всички вие да сте редовно информирани за това, което се случва с нашата организация.

Всеки член на Фен Клуб Барселона България ще получава изданието по електронен път, като в същото време то ще бъде публикувано на нашата Facebook страница, сайта ни www.fcbarcelona.bg и ще бъде изпращано на медиите, с които фенклубът има изградени отношения.
Започваме!

Общо Събрание на Фен Клуб Барселона България, 28.01.2012 :

Както вече ви информирахме, форумът се проведе в град София и премина при силен интерес. Ето още веднъж и най-важните решения от него :

 • Направени бяха промени в УС на сдружението и бе избран нов председател. Промените бяха наложени във връзка с предстоящото по-късно през 2012 кандидатстване пред FC Barcelona за придобиване на официален Penya статут, както и с цел подобрение в работата на фенклуба, по отношение на постигането на основните му цели за годината. По-пълна информация за хората от УС ще намерите по-долу, както и ще бъде качена в близките дни на сайта на сдружението и страницата във Facebook. Желаем успех на новия УС!
 • Основни цели и приоритети за 2012 година :
 • Развиване на сайта на Фен Клуб Барселона България и продължаване на добрата работа по Facebook страницата.
 • Оптимизиране на членския пакет и разработване на палитра от рекламни сувенири на фенклуба.
 • Активизиране на дейността на сдружението, както по отношение на събитията, свързани с футболните срещи на FC Barcelona, така и организирането на всякакви други събития и участието в различни социални инициативи. Очаквайте много по-богат на изненади живот на фенклуба през 2012! Бихме се радвали, ако се присъедините към нашите мероприятия в следващите месеци!
 • Подобряване на работата с различните медии и завързване на партньорства в тази посока.
 • Придобиване на официален Penya статут.
 • Бе избрано ново лого на Фен Клуб Барселона България, което вече бе публикувано на Facebook страницата ни и може да видите също и тук.

 Състав на новия УС на Фен Клуб Барселона – България :

 •  Председател : Огнян Соколов, един от учредителите на фенклуба и досегашен PR в предното ръководство. E-mail : ognian@fcbarcelona.bg
 • Секретар / касиер : Иван Кавърджиков, един от учредителите на фенклуба и негов председател от създаването му до сега. Email : ivan@fcbarcelona.bg
 • Юрист : Христо Райчев, учредител на фенклуба и секретар от 12.2010 до сега. Email : hristo@fcbarcelona.bg
 •  Отговорник по въпросите на членството : Росен Попов, един от учредителите на сдружението, изпълняващ длъжността от самото учредяване до сега. Email : rosen@fcbarcelona.bg
 • Комуникации и връзки с обществеността : Атанас Георгиев, член на фенклуба от лятото на 2010 година и координатор за град Варна от 12.2010 до сега. Email : varna@fcbarcelona.bg

Детайли по кампанията за членство за 2012 година :

 • На първото си събиране след изминалото Общо Събрание, новоизбраният УС на Фен Клуб Барселона България обсъди детайлите по кампанията за набиране на членове през 2012 и официално дава нейния старт, считано от 10.02.2012.
 • Ето и по-важните подробности около продължаването на членството и приемането на нови членове, валидни за настоящата година :
 • Процедурата по приемане на нови членове остава непроменена, като информация за нея може да се намери на сайта ни : www.fcbarcelona.bg  Въпроси могат да бъдат задавани и на съответното лице от УС на сдружението.
 • Членският внос и начинът му на внасяне остават непроменени – 30 лв. за пълнолетни, 15 лв. за непълнолетни, а внасянето става по банков път, като банковите данни са запазени и всеки член или кандидат ще ги получи отново на електронната си поща.
 • Срокът за заплащане на членския внос за старите членове е 01.03.2012, а новите кандидати могат да подадат заявления в същия период от време, след което да заплатят членския си внос в досегашния срок – 14 дни от уведомяването за одобряването им.
 • В отговор на мненията на присъствалите на Общото Събрание и в съответствие с решенията от него, УС взе решение за промени в членския пакет, като новите пакети ще са както следва :
  • за нови членове : членска карта, значка на фенклуба, рекламен сувенир – изненада
  • за досегашни членове, продължили членството си: членска карта и рекламен сувенир – изненада
 • Рекламните фланелки с логото на фенклуба остават като сувенир, който ще може да бъде закупен, като членовете на сдружението ще ползват значителна отстъпка. В момента се работи върху новия модел фланелка за 2012 година.
 • Фен Клуб Барселона България уверява досегашните и бъдещите си членове, че предприетите промени са изцяло в полза на развитието на сдружението и улесняването на организирането на бъдещи събития и инициативи, които ще донесат нови изненади и приятни емоции. Както и досега, разходването на средствата, ще е изцяло в тази посока и подлежи на отчет по всяко време пред всеки един член на сдружението.
 • УС взе решение за компромис, към вече подалите заявления и платили членския си внос за 2012, като на тях ще бъде предоставен пакетът от миналата година.

 Разширяване и оптимизиране на структурата на Фен Клуб Барселона България през 2012 година :

 • Взетото на Общото Събрание решение за промяна в Устава и улесняване на процедурата по създаване на клонове на сдружението, скоро ще бъде регистрирано в съда.
 • По този начин УС ще може да създава клонове, както и да определя техните функции. Работещият на практика от миналата година наш клон в град Варна, ще бъде оформен и юридически като такъв.
 • УС на Фен Клуб Барселона България ще продължи да работи по създаването на клонове и в други градове, като на всеки желаещ  да помага в тази посока, ще бъде оказвано пълно съдействие. В плановете за годината влиза и организирането на срещи по градовете, където организацията е по-слабо представена, с цел подпомагане на създаването на структури в тези места. Очакваме ви, приятели! Само заедно и с общи усилия можем да се разрастнем и дори да надминем желаните от всички нас нива в развитието на организацията! Пишете ни!

 Предстоящо и любопитно :

 • Следвайки наситения календар Фен Клуб Барселона България ще продължи да организира интензивно събития за своите членове и приятели. Следващите сбирки в София и Варна, ще са за решаващия полуфинал – реванш за Купата на Краля срещу Валенсия на 08.02, а информация за тях, както досега, можете да намерите на :
 • Сайта ни : www.fcbarcelona.bg
 • Facebook страницата ни : http://www.facebook.com/?ref=home#!/BarcelonaBulgaria
 • В следващите седмици предстоят нови събития, а през пролетта на 2012 членовете и на фенклуба и българските фенове на FC Barcelona трябва да очакват още интересни инициативи и нови силни емоции покрай любимия отбор. Информацията ще бъде публикувана, както обикновено, на досегашните места. Ще ви очакваме!
 • Фен Клуб Барселона България завързва нови запознанства. На срещата след Общото Събрание станахме приятели с член на Penya Barcelonista de Athenes, който живее и работи в момента в София и вече е редовен посетител на сбирките ни в града.
 • През следващата седмица, организацията ни ще се сдобие с нови приятели. Наш член ще посети гостуването на отбора в Леверкузен и ще бъде в сектора с привърженици на FC Barcelona заедно с представители на нашите приятели от Penya Barcelonista de Mostoles, което със сигурност ще заздрави връзките ни с подобни структури от други страни. Очаквайте новини от срещата, както и снимков материал, на сайта ни и страницата във Facebook.

Скъпи приятели,
ръководството на Фен Клуб Барселона – България благодари на всички свои членове и симпатизанти за нарастващия интерес към страницата ни във Facebook и кани всички български фенове на отбора, без значение от възрастта и социалния им статус, да вземат участие в предстоящите събития, които сме предвидили в своята програма.

Да споделиш страстта към любимия отбор с толкова много нови приятели – какво по-хубаво от това !

За повече подробности :

http://www.facebook.com/?ref=home#!/BarcelonaBulgaria

www.fcbarcelona.bg

Коментирай