Публикувано от Огнян Соколов на 4 март 2012, 21:52 0 коментара

Десетката на Барселона възвърна на своите сънародници гордостта да бъдеш аржентинец. Не за пръв път бразилските медии се прекланят пред футболната магия на Лионел Меси, но този път стигнаха още по-далеч и го сложиха на първа страница: на R10, както е известен Роналдиньо, му казаха да се учи от аржентинеца.
Бразилският всекидневник “Lance” е със заглавие „Учи се, R10! Меси вкарва 3 гола за победата на Аржентина срещу Швейцария”. Заглавието на хрониката за мача Аржентина-Швейцария започва със закачка, насочена към Роналдиньо, който „изглеждаше, че не се раздава” за Бразилия миналия вторник. Рони не вкара срещу Босна и беше сменен от Пауло Енрике в 63-та минута, за разлика от хъса, с който Меси вкара три гола в мача на аржентинците срещу Швейцария.
В Бразилия продължават да са впечатлени от аржентинеца, който след своя хеттрик каза: „ тези три гола са много специални за мен”. Изглежда, че най-добрият футболист в света носи светлосиния екип по-горд от всякога. Номер 10 на Барса възвръща надеждата на своите сънародници от Аржентина и се превръща в пример за бразилските футболни запалянковци. За пореден път.

Репортаж от 1-вия хетрик на Меси за Аржентина (HD):
http://www.youtube.com/watch?v=wRW23Jk5Hss&feature=player_embedded#!

Автор: Дениа Родригес, в. “Ел Мундо Депортиво”
Превод: Яна Червенкова

Категории: Коментари, Новини

Коментирай