Публикувано от Огнян Соколов на 23 май 2012, 10:28 0 коментара

Сеск Фабрегас, който ще изиграе първия си финал за Купата, няма търпение да настъпи момента, когато съдията ще даде началото на двубоя между Ф.К. Барселона и Атлетик Билбао, на 25 май в 22:00 часа. Съотборниците му вече са го подготвили за атмосфера съпътстваща вечер като тази: „може да бъде по-вълнуваща от среща в ШЛ и съм нетръпелив да я преживея”, като допълни, че Барса има шанс да завърши годината с четвърта титла.

На проведената пресконференция с негово участие, призна, че е непривично за играчите да имат толкова дълга почивка между мачовете: „Подготвени сме за финала. Не е нормално да чакаме толкова дълго, за да играем финал, но нашата мотивация и вълнение ни помагат да преодолеем времето до двубоя”.

Убеден е, че Билбао няма да бъдат по-мотивирани от Барселона, въпреки загубата във финала на Лига Европа, но предупреди за опасностите, които е подготвил Марсело Биелса: „Ще играем срещу зрелищен отбор, на който се възхищаваме. Вярват в себе си и винаги се придвижват напред. Напомнят ми на някои английски отбори, с много директен футбол, но използват ​​също и предимстовото на пасовете.”

Сеск също признава, че победа във финала ще бъде най-добрият начин да изпратят Гуардиола: „Финал, коронясан с Купа ще бъде грандиозен. Наясно сме, какво означава той за Барселона и феновете и, както на индивидуално, така и на колективно ниво. Той е уникален и възхитителен човек. Легенда на Барса, която напуска, но трябва да продължим напред и бъдем позитивни. Този отбор има още много, което да даде и покаже.” Фабрегас приветства назанчаването на Тито: „Тито е наясно какво точно прави и какво иска да постигне.” Определи като пълен боклук и измишльоти, слуховете, че отношенията между Тито и Пеп са се влошили.

Гледайки напред към следващия сезон, Сеск е наясно, че след първата година, явяваща се като преходна, втората ще е далеч по-сложна: „Ще се опитам да дам повече от себе си, най-доброто.”

Видео от пресконференцията: [youtube]eeZrf19rSTU[/youtube]

Източник: www.fcbarcelona.com

Коментирай