Публикувано от Иван Кавърджиков на 8 септември 2011, 20:53 0 коментара

Сандро Росел: "Пеп - въплъщение на същността на Барса"Президентът на Барселона Сандро Росел посвещава открито писмо на Пеп Гуардиола по случай награждаването му с Почетния златен медал на Парламента на Каталуня като признание за изключителните му постижения в сферата на спорта.

„Не всеки може да бъде пророк в своята страна. Да те обичат и почитат, да ти се възхищават и да те уважават, подобно на Пеп Гуардиола, както у дома, така и в целия свят, е привилегия, запазена за малцина избрани. Златният медал на Парламента е признание, което, уверен съм, го изпълва с гордост – чувство, което споделят родителите му Долорес и Валентин и цялото му семейство, а също така всички барселонисти, милионите каталунци и всички онези, които виждат в спорта едно изключително средство за предаване на ценности. Ценности, които Пеп олицетворява като никой друг както на терена, така и извън него. Ценности, които Футболен клуб Барселона чувства свои и които нашата страна съумя да превърне в актив и пример за всички. Джузеп Гуардиола е модел за подражание, огледало, в което се оглеждат спортистите, треньорите, бизнесмените, политиците, учителите, управниците… всеки един, който, подобно на него, носи своята отговорност с принципи,  честност и страст, най-вече много страст.

Гуардиола въплъщава същността на Барса. Той е момчето, което е отраснало в Ла Масия, младежът, който достига първия отбор  и става негов капитан, треньорът от дома, който води най-добрата Барса в историята. Пеп е човекът, който ръководи създаването на отбор, изпълващ всички ни с радост. Неговата всеотдайност и преданост към Барса и Каталуня го превърнаха в универсален барселонист и каталунец. Осъзнавайки произтичащата от това голяма отговорност, той спомага за популярността на Барса и страната. За нашия Управителен съвет Пеп е много повече от най-добрият треньор, сядал някога на скамейката на Футболен клуб Барселона. Той е гарантът на уникалния подход в нашата дейност. В качеството си на президент на клуба на неговия живот, мога само да му благодаря за всичко, което ни дава, и да изкажа нашето, а и това на всички привърженици на Барса, желание: „Пеп, надяваме се още дълги години да продължиш да слушаш сърцето си.“

Сандро Росел и Фелиу – Президент на Футболен клуб Барселона

Коментирай