Публикувано от Атанас Георгиев на 24 август 2012, 15:11 0 коментара

В четвъртък вечерта Барселона на Тито направи първи стъпки в истинския футболен свят.

Някои ще кажат : „Това беше в неделя вечер”.

Да, наистина първият кръг в Испания вече е история. Да, Барса спечели тогава с 5:1, показа красива игра и водеше мача във вихрено темпо, но…. противникът все пак беше Реал Сосиедад.

Затова, браво на Тито, защото постигна първата си победа в Ел Класико.

Не, че не го е правил многократно през последните години, но сега беше друго – той държеше диригентската палка, той трябваше да взима решенията.

В четвъртък вечерта бе специална и поради още една причина – за първи път пловдивската група от членове и приятели на Фен Клуб Барселона България подкрепяше любимия отбор заедно.

Мястото беше Клуб Шампиони в града. Беше ново и различно преживяване, на моменти сковано, но емоционално, защото бяхме там заедно.

Имаше от всичко : и нерви заради грешката на Виктор, и радостни възгласи заради „бързите крака” на Манчего, и подвиквания към съдията (не, че ни чу де, но поне „пусна” по-мъжка игра).

Накрая бяхме разочаровани от резултата – вместо 4:1 стана 3:2, но нищо, победата си е победа и победителите не ги съдят.

Като всяко начало и това е трудно, но обичта към любимия отбор е по-силна и вярвам, че още следващата сряда ще бъдем повече,
радостните ни викове ще са по-силни, а купата ще е наша.

Гответе се Варна, София, Стара Загора – Пловдив влезе в играта !

 

Валентин Парпулев

 

* Материалът ни беше изпратен от нашия член Валентин Парпулев, с чиято огромна помощ беше организирано и въпросното събитие. Подробности за следващите сбирки в Пловдив, ще можете да намирате на страницата ни във Facebook, както и тук в раздел „Събития“.

 

Коментирай