Публикувано от Огнян Соколов на 29 май 2012, 22:34 0 коментара

Вече е известна част от лятната подготовка на Барселона.  Първият мач, който се явява и дебютен за новия старши треньор, Тито Виланова, ще се проведе на 24 Юли 2012 г. Противник е отборът на Хамбургер, а повод за срещата е 125-годишнината на немския клуб.

Хамбургер е един от най-емблематичните футболни отбори в страната. Основан през 1887 г., той е ставал седем пъти шампион в Бундеслигата и е носител на Купата на Европейските Шампиони през 1983 година. Последният сезон обаче, не бе така успешен за тях, завършвайки на 15-то място в класирането. За отбора от едноименния германски град са играли българските футболисти Йордан Лечков и Петър Хубчев.

Директорът на клуба, Йоахим Хилке, заяви: „Срещата с един невероятен отбор ще бъде венецът на тържествата ни за юбилея. Ще предоставим възможност на нашите привърженици да видят велик отбор като Барселона.“

Домакин на събитието ще бъде петзвездната Имтих Арена, построен през 2001 г. и с капацитет от 57,000 места.

След двубоя на немска земя, Барса ще изиграе приятелски мач на 28 Юли в Мароко. Успоредно с двубоя ще се състоят и множество социални инициативи, но повече подробности ще станат ясни на предвижданата за сряда пресконференция. Тя ще бъде водена от Маркетинг директора и Вице президента в социалната сфера на футболен клуб Барселона.

Днес, 29.05.2012 г., се появиха и слухове в испанската пресата, че гост на ежегодната среща за Жоан Гампер ще бъде лондонския клуб Арсенал. Най-вероятната дата е 12 август, а възможността за такъв мач никак не е малка имайки предвид, че Олимпиадата ще попречи на домакинския турнир на артилеристите – Emirates cup. Официално потвърждение обаче липса от страна и на двата клуба.

Коментирай