Публикувано от Росен Попов на 8 април 2011, 02:20 0 коментара

Провелата се този уикенд във Варна Първа национална среща „Фенклуб Барселона – България и приятели“ премина при небивал интерес.

Начало на събитието бе дадено в петък в спортен бар Bench. Oрганизаторите и водещият – спортният журналист Румен Генов, изненадаха многобройните си гости от цялата страна с впечатляващо подготвена тематична вечер, посветена на Барселона. В продължение на няколко часа привържениците на Барса се забавляваха, припомняйки си славни моменти от историята на любимия клуб. Бяха организирани и викторини, в които Фенклуб Барселона – България раздаде клубни артикули (фланелки, календари и др.) под формата на награди. Гвоздеят на вечерта бе оригинално проведена сред всички нечленуващи във фенклуба гости томбола. Чрез жребий трима от тях получиха безплатно членство в организацията.

На следващия ден програмата продължи със сесия „Въпроси и отговори“, в която ръководството на Фен Клуб Барселона – България представи подробно пред своите гости целите на организацията, начина й на функциониране и идеите за бъдещо развитие. Внимание бе обърнато и на конкретни питания от страна на присъстващите. Водеща тема беше разширяването на структурата на организацията с конкретни идеи за развиване на дейност в градове като Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и др. Последва приятелски футболен турнир, драматично спечелен от гостите от Клон Варна на Arsenal Supporters Club Bulgaria.

В съботната вечер главното събитие бе важният и предварително определян като изключително тежък за Барселона мач срещу Виляреал. С оглед на изненадващата домакинска загуба на Реал Мадрид, настроението сред събралите се привърженици на каталунците бе приповдигнато още преди началото на дербито на „Ел Мадригал“, а след последния съдийски сигнал радостта бе неописуема. 0:1 и цели 8 точки преднина в борбата за титлата в Примера!

Ръководството на Фен Клуб Барселона – България благодари на гостите на Първата национална среща и кани всички фенове на Барса да вземат участие в предстоящите събития, които фенклубът е предвидил в своята програма. Да споделиш страстта към любимия клуб с толкова много нови приятели – какво по-хубаво от това?

За повече подробности и снимки, посетете страницата на Фенклуб Барселона – България във Facebook: http://www.facebook.com/BarcelonaBulgaria

Коментирай