Публикувано от Огнян Соколов на 28 септември 2011, 11:54 0 коментара

Мениджърът предупреди, че БАТЕ Борисов може да бъде труден противник, и че след равенството с Милан на Камп Ноу, ако не спечелим този мач, ще трябва да чакат до последния кръг, за да се гарантира квалификация в елиминационната фаза.

 Хосеп Гуардиола говори пред пресата на официалната пресконференция предхождаща срещата от Шампионска лига с БАТЕ Борисов. Показвайки уважение към мачовете от груповата фаза, специалистът каза: „в тази група, могат да се направят много предположения…и опитът ми напомня за изненадите, които сме имали в тези етапи”, добавяйки че „ако сега си позволим грешка ще страдаме до края „.    

Равенството с Милан на Камп Ноу по никакъв начин няма да повлияе на настройката на отбора за предстоящия мач. „Трябва да осъзнаем за какво излизаме утре, защото евентуална победа ще бъде голяма стъпка напред.“

Отборът на БАТЕ Борисов не за първ път играят в Шампионската лига. Имат опит на това ниво. Добре подготвени са, имат потенциал и миналата година поднесоха някои изненади. Силни са физически, добри в борбата във въздуха и ще трябва да бъдем много добре организирани в атака, където е нашият приоритет. Трябва да сме търпеливи, да използваме добре пространствата и да знаем за какво излизаме на терена“, каза с уважение към противника Пеп.

 Запитан и за изказването си след мача с Атлетико М, в което каза, че съжалява за напдаките и обвиненията към предишното ръководство и Лапорта, в частност, Гуардиола уточни: „Винаги съм бил в състояние да работя в пълна свобода и синхрон с двете ръководства (на Лапорта и Росел), често комуникирам със сегашния президент. Не искам да ядосам никого. През цялото време съм чувствал подкрепа им, както е и до ден днешен. Всичко което се прави сега и всичко, което направихме преди, е единствено да подобряват клуба. Може да не изглежда така, но двамата президенти са много по-близки и си приличат, отколкото е в представите на хората. Понякога си мисля, че и двамата представляват една и съща страна на монетата. Ние всички искаме Барса да печели, от президентите до играчите и треньорите. В крайна сметка целта на клуба е привържениците да се наслаждават по начина, който техният отбор играе. „

Видео към пресконференцията:

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h0dN_iHwyBM

Коментирай