Публикувано от Огнян Соколов на 27 май 2012, 16:37 0 коментара

Поглеждайки назад във времето, след двете си попадения във финала игран на Висенте Калдерон, Педро се е разписвал във всички пет финала, в които е играл – Шампионската Лига, Супер Купите на Испания и Европа, Световната Клубна титла и Купата на Краля.

Отбелязвайки първото и третото попадение срещу Билбао, Педро Родригес още веднъж показа колко важен играч е за отбора, особено във финалните сблъсъци, в които той вкарва неизбежно откатко направи своя дебют за Барселона през созон 2008/09.

Първият му гол във финален двубой бе за Супер Купата на Испания, отново срещу отбора на Ателтик Б, след което повтори упражнението и за Супер Купата на Европа. Противника бе Шахтьор, които издържаха геройски в редовното време, но в продълженията ‚златния‘ Педро донесе успеха на Барса. В същата година, 2009, във финала за Световната Клубна титла, когато изглеждаше, че последното отличие се изплъзва от ръцете на каталунците, след негово изпълнение с глава в последните минути, мача отиде в продължения и впоследстивие блаугранас спечелиха така жадуваната купа.

Педро откри резултата и в миналогодишния финал на Шампионската Лига срещу Манчестър Юнайтед на Уембли.

Единственият гол, който му липсваше бе именно във финал за Купата на Краля. След като се разписа в петък, Педро изравни постижението на Меси, които е другия играч отбелязал се във всеки един финал.

През легендарният сезон на шесте купи (2008/09 и 2009/10), благодарение на отдадеността си в тренировките, тактическата му дисциплина и по-специално усета му за голове, Педро избухна на световната футболна сцената, ставайки първият играч в историята на играта, успявал да вкара във всичките шест надпревари за годината – Ла Лига, Шампионската Лига, Супер Купата на Европа, Супер Купата на Испания, Купата на Краля, и Световното Клубно Първенство. Постижение, което бе изравнено едва този сезон, от самия Меси.

*През сезон 2009/10, Ето‘о (вече като играч на Интер) успява да се разпише в пет от шестте надпревари на клубно ниво, изпускайки попадение единствено във финала за Супер Купата на Европа. За сметка на това, добавя голове в други две надпревари, но с националната тениска на Камерун.

Категории: Новини, ФК Барселона

Коментирай