Публикувано от Огнян Соколов на 1 май 2012, 12:46 2 коментара

 

Г-н Минев, 

в качеството ми на председател на Управителния съвет на Фен Клуб Барселона България, мое задължение е да Ви уведомя за извършени от Ваш подчинен действия, уронващи престижа на институцията, чиито имидж и интереси защитава оглавяваното от мен сдружение.

С публикувания на 27 април 2012 г. на уеб-страницата на bTV свой коментар, озаглавен крайно неподходящо „Великият“ Пеп нямаше повече сили за Барса, г-н Тодор Кирков предизвика недоумение и напълно оправдано недоволство сред членовете и приятелите на Фен Клуб Барселона България. Общността на привържениците на Футболен клуб Барселона в страната е силно обезпокоена и разочарована от случилото се.  

Уважаваме правото на г-н Кирков на собствено мнение, но същевременно бихме могли да определим неговите действия единствено като недопустими. Използването на радваща се на заслужен огромен интерес информационна платформа като уеб-страницата на една от най-популярните медии в България за разпространение на подчертано субективни виждания противоречи не само на принципите на журналистиката, но и на моралните такива. Неприятна изненада предизвиква фактът, че броени месеци след като в интервю по повод 10-годишнината на bTV Новините заяви с покровителствен тон, че е загубил вярата си в почтеността на българската спортна журналистика, именно г-н Кирков си позволява подобна откровено непочтена постъпка.

Позицията, която заема, позволява на г-н Кирков в немалка степен да оказва влияние върху мнението на аудиторията на bTV. Според статистическите данни, изнесени на уеб-страницата на медията, изпълненият с неистини, обидни квалификации и издържан в подчертано негативен спрямо треньора на Барселона тон коментар на г-н Кирков е достигнал до над 2000 потребителя. Използването на предоставените за целите на работата му в bTV средства за удовлетворяване личните интереси на г-н Кирков е неприемливо. Превръщането на уеб-страницата на bTV в трибуна, от която се разпространяват уронващи престижа на един от най-големите символи на барселонизма материали е недопустимо и оскърбително. Имиджът на Футболен Клуб Барселона бе засегнат в акт, пред който не бихме могли и не желаем да останем безучастни. 

С подкрепата на Управителния съвет на Фен Клуб Барселона България и членовете на сдружението бих искал да представя пред Вас следните искания:

  • Г-н Кирков да се извини публично за злополучния си коментар в най-кратък срок;
  • На Фен Клуб Барселона България да бъде предоставена възможност да публикува на уеб-страницата на bTV отговор на въпросния коментар.

Уверен съм, че ще подходите към създалата се ситуация с присъщия за Вас професионализъм и ще разгледате нашите искания с полагащото им се внимание.

С Уважение,

Огнян Соколов

Председател на УС на Фен Клуб Барселона България

София, 1 май 2012 г.

 

 

2 коментара до сега.

  1. Ивелина Матеева каза:

    Подкрепям писмото изцяло! Може би ще прозвуча леко грубо, но всъщност самата реалност в случая е точно такава…грубовата. Пеп Гуардиола ще остане в историята на футбола като един от най-успешните треньори в света, статистиките и фактите го показват. Нито престижът, нито треньорските качества на Пеп зависят от г-н Кирков, който за разлика от Пеп ще си остане завинаги една жълта мижитурка! Отново фактите подкрепят тази реалност!

  2. Недялко Василев каза:

    А може би истината невинаги е такава, каквато ние я виждаме… Изказаното от журналиста мнение е една от съшествуващите гледни точки по въпроса. Факт е, че на Лионел Меси треньор съвсем спокойно може да му бъде и авторът на това отворено писмо, при това на 3-4 водки.

Коментирай