Публикувано от Огнян Соколов на 22 май 2012, 18:40 0 коментара

Новите екипи на Барселона за сезон 2012/2013 са с иновативен външен вид, като емблематичните синьо-ервени ивици са размити в преливащи се цветове. Представеният по-рано днес, дизайн, бе описан като отражение на клубната философия, обединяваща местни млади таланти с едни от най-ярките световни звезди на зеления килим.

Червеното деклоте придава класически и същевременно модерен външен вид. От външната страна на яката е разположено каталунското, червено-жълто, знаме, докато от вътрешната и страна е популярното мото „Повече от клуб“. Синьото е по-тъмно на цвят, а шрифтът, с който са изписани имената отразява характерната каталунската архитектура.

Гащетата са решени в синьо с червена ивица, а на гърба им е изписано ‚Барса‘. Чорапите също са сини, с жълт надпис ‚Барса‘. Шрифта се повтаря както този с тениската. Разполагат и с иновативни подметки, които помагат при баланса.

Производителите от Найк, обаче не са се спряли само с дизайна, а са вложили най-новите технологични постижения, за да се подобри комфорта и представянето на играчите.

Екипът е направен от рециклиран полиестер – последно поколение материал, който е признат като най-екологичната дреха, която Найк някога е произвеждала. Всеки комплект от тениска и гащи е произведен от приблизително тринадесет рециклирани бутилки за минерална вода, процес, който намалява консумацията на енергия с 30% в сравнение с традиционно произвеждащия се полиестер. Технологията се развива от 2010 г. и досега Найк е използвала около 1115 милиона бутилки, за да се създаде иновативното спортно облекло.

Материалът използван при направата на екипите е с 23% по-лек и с 20% по-здрав в сравнение с предишните продукти на Найк. Елементът ‚Dri-FIT‘ също е част от материята и позволява на футболиста да остане сух и свеж, премахвайки влагата от тялото му.

От основно значение са ‚Т‘-шевовете, разположени както в тениската, така и в панталонките. Те са свързани от вътрешната страна с гладка повърхност, която подобрява цялостният комфорт и представяне. Малките дупчици под ръкавите са направени с лазер и подобряват топлинното регулиране на тялото.

Коментирай