Публикувано от Иван Кавърджиков на 25 май 2011, 13:10 0 коментара

Кико Фемениа - близо до Барса. Хосе Анхел ще почака.Техническото ръководство на Барселона прави нова крачка в своята политика на привличане на обещаващи млади футболисти на достъпна цена. След аржентинския вратар Естебан Андрада и испанския младежки национал Хосе Анхел по всичко личи, че е дошъл редът и на Франсиско „Кико“ Фемениа.

По непотвърдена информация, Барса и Еркулес са поставили началото на преговори за преминаването на 20-годишния полузащитник на Камп Ноу. Поливалентността на Фемениа му позволява да се справя отлично на всяка една от позициите по десния фланг. Благодарение на своята бързина, физическа мощ и забележителни технически умения Кико се представи блестящо през току-що завършилия сезон в Примера дивисион, при това на три различни поста – десен краен бранител, десен вътрешен полузащитник и дясно крило. Очаква се крайната цена на трансфера да бъде около 4 милиона евро.

На футболиста е предложено първоначално да подсили Барселона Б, като нерядко ще участва и в мачове на първия отбор. Смята се, че Фемениа е приел, същевременно отхвърляйки предложения от клубове като Атлетико (Мадрид), Валенсия и Еспаньол. Кико вече се сбогува с привържениците на Еркулес, заявявайки, че няма да остане в отбора през следващия сезон.

Хосе Анхел – да, но не и като част от Барса Б
Изтеклата информация относно предстоящия трансфер на Хосе Анхел е осуетила операцията на този етап. В Барселона никак не се е харесал шумът, който се вдигна около преминаването на младият ляв защитник на Камп Ноу. Поради това преговорите между Барса и Спортинг (Хихон) ще бъдат подновени едва през следващата седмица, след финала на Шампионската лига.

Въпреки слуховете, че Хосе Анхел ще се присъедини към Барселона Б, източници, близки до футболиста, споделят, че подобно развитие на събитията е напълно изключено. Нещо повече – смята се, че сделката предвижда както преотстъпването на играчи на Барса в Спортинг, така и отдаването под наем на самия Хосе Анхел на хихонци за предстоящия сезон 2011/2012. Барселона ще заплати около 4 милиона за младия бранител.

Коментирай