Публикувано от Иван Кавърджиков на 10 май 2011, 19:38 0 коментара

Естебан Андрада - на крачка от това да се присъедини към БарсаПо всичко личи, че играчът на Атлетико Ланус и титулярен вратар на аржентинския национален отбор до 20 години Естебан Андрада ще се присъедини към Барселона. Според непотвърдена информация, преговорите между двата клуба са в много напреднала фаза, като остава единствено да бъдат уточнени крайната цена на операцията и начинът на плащане.

Президентът на Ланус Николас Русо изисква за правата на Андрада да бъдат заплатени 4 милиона евро. Барса от своя страна счита подобна сума за твърде висока, имайки предвид, че за младия аржентинец е отредена ролята на титулярен вратар в Барселона Б и трети избор за вратата на първия отбор – зад Виктор Валдес и наскоро подновилия своя договор Хосе Мануел Пинто.

Внесената посредством Нарсис Хулиа – един от техническите директори в школата на Барселона, оферта предвижда намаляване на исканата от Ланус цена и разпределянето й на траншове, чието изплащане да бъде обвързано с изпълнението на редица предварително заложени цели от страна на Андрада, сред които брой изиграни мачове за Барселона Б, количество участия за първия отбор, брой допуснати голове и т.н.

Андрада вече е договорил личните си условия с Барселона. За финализирането на операцията е необходимо единствено клубовете да постигнат споразумение помежду си. По всичко личи, че преговорите са към своя край. Това сочи и изказване на президента на Барселона Сандро Росел, който преди няколко дни, вероятно неволно, сподели, че действително младият аржентински страж е играч, към когото Барса проявява силен интерес, но „все още траснферът не може да бъде потвърден“.

Евентуалното привличане на Андрада представлява колкото инвестиция за бъдещето, толкова и необходимост. Ако не станем свидетели на изненадващо развитие на събитията в следващите седмици, двамата вратари на Барселона Б – Ойер и Миньо, ще напуснат клуба, тъй като са получили конкретни оферти от отбори от Примера Дивисион. Интерес към Ойер проявява Осасуна, а Миньо е на крачка от преминаване в Сарагоса.

Естебан Андрада е считан за най-добрия млад вратар в Южна Америка и един от най-обещаващите таланти на поста в светавен мащаб. На провелото се в началото на годината Първенство на Южна Америка за играчи на възраст до 20 години пък юношата на Ланус бе обявен за вратар номер 1.

Категории: Новини, ФК Барселона

Коментирай