Публикувано от Огнян Соколов на 22 септември 2011, 17:35 0 коментара

Аржентинският халф Хавиер Маскерано стана твърд титуляр в състава на Барса, откакто започнаха да се контузват централните защитници Пуйол и Пике. Шефчето идеално се приспособи към новия си пост редом до друг халф – Бускетс, от което играта на Барса не пострада. Според Маскерано няма повод за еуфория след разгрома с 8:0 над Осасуна. Ето защо.

– Маскерано, изглежда отборът играе добре с трима защитници. Бихте Виляреал с 5:0 и смазахте Осасуна с 8:0.
– След мача с Милан започнахме да имаме съмнения, че тази система на игра е най-добрата, но Барса може да играе по много различни начини и да го прави добре. Не трябва да се водим от резултатите, защото примерно срещу Осасуна той беше нереален.
– Защо?
– Няма такава разлика между двата отбора, която да се съизмерва с осем гола. Аз се ръководя от действията на отбора, които ме правят спокоен. Не са се променили и много неща от миналата събота, когато играхме срещу италианците и отправихме двадесет удара към вратата.
– Да поговорим за защитата от трима. Какво се променя в играта?
– Не се защитаваме само с трима играчи, правим го в блок и това помага много. Може би трябва да покриваме повече пространства, когато играем с един защитник по-малко. Предимствата са много, като примерно повечето играчи в халфовата линия и по-бързото изнасяне на топката.
– Вие често разигравате топката…
– Това се опитваме да правим във всеки един момент – да владеем повече топката и така да изграждаме цялата игра в атака с необходимите действия.
– Гуардиола каза, че не може да обещае титли, но може да обещае един стил на игра. Ако го правите както срещу Осасуна, ще защитите трофеите си.
– Бъдещето ще покаже. Много е тънка разликата между победата и загубата. Трудно е да кажем още в началото на сезона, че ще печелим титли. Единственото сигурно е, че ще се борим докрай, както през миналата година.
– Мислите ли, че някой може да се съмнява в отбора?
– Не мога да кажа, всеки си знае за себе си. Важното е да знаем кои сме самите ние. Идеята е да продължим да израстваме с всеки изминал ден, да се борим докрай и да продължаваме да имаме този глад за победи.
– Изненадва ли ви прекрасното представяне на Фабрегас?
– Той носи ДНК-то на Барса, а и в Арсенал чудесно се е научил да пробива в противниковото поле.

М. Йоренс
„Ас“

* публикация и превод / 7 Дни Спорт

Категории: Новини

Коментирай