Публикувано от Огнян Соколов на 25 април 2012, 11:46 0 коментара

Типично в свой стил, Гуардиола застана зад отбора, поемайки всички негативи. Не си позволи да обвини никога, а поздрави лондончани за успеха:

„Направихме всичко по силите си да продължим, но не успяхме. Пропуснахме да решим нещата в наша полза в най-важните моменти. Казах на футболистите да не спират да атакуват и при 2:0. Това е стилът на Барселона и се радвам, че не изневерихме на себе си. Тогава обаче дойде голът на Рамиреш, който беше голям психологически удар. Трябва да поздравим Челси за перфектната им игра в дефанзивен план. На нас не ни остава нищо друго освен да насочим поглед към следващия сезон, защото този не завършва така, както се надявахме. В съблекалнята не знаех какво да кажа на играчите, защото реално те не са сбъркали в нищо.

Благодарен съм на Меси, за целия му принос. Искрено му се възхищавам. Той винаги е жаден за победи и сега със сигурност страда, но в това е красотата на спорта – не може винаги да се побеждава. Явно не е било писано да бъде тази година.

Веднага след това отвори темата за новия си договор, заявявайки:

„В следващите дни ще говоря с президента Сандро Росел. Заедно ще обсъдим всичко и ще взема решение, което е най-доброто за клуба.“ Накрая благодари на феновете за подкрепата.

Интервю от пресконференцията може да видите тук:

[youtube]ZytNChqlvcA&feature=g-all-u&context=G2869dcbFAAAAAAAAAAA[/youtube]

Росел от своя страна също не пропусна да поздрави Челси за играта им. Балгодари на феновете и изрази гордостта си от тяхната подкрепа:

„Горд съм от отбора, от треньора и от публиката. Феновете оказаха невероятна подкрепа, дори когато отбора загуби шанс за финала.“ Относно мача добави: „Това е футбола, Челси игра тяхната си игра, Барса остана вярна на философията си и въпреки развоя, трябва да мислим положително. Барса знае как да печели, но също така знае как да губи.“

[youtube]nsU0m8j1kMc&feature=context&context=G2869dcbFAAAAAAAAAAA[/youtube]

Коментирай