Публикувано от Огнян Соколов на 27 април 2012, 09:38 1 коментар

Когато Камп Ноу, в момент на болезненото поражение, поздрави тима, Гуардиола и екипа му бяха постигнали най-големия си успех. След четири години, този екип е успял да постигне нещо повече от добри резултати. Имаше социологическа промяна в ‚барселонизма‘, дълбоко, искрено, което отива далеч отвъд това, което показва таблото.

Да бъдем откровени – да си горд ‚cule‘, значи да останеш ‚cule‘, дори резултатите да са неуспешни. Познавайки тима, те няма да предадат своите ценности и ще печелят отново. Триумфите на Барса, винаги са в резултат на солидна работа и вяра в собствените идеи. С тази философия, клубът е израснал от една малка общност до глобална марка, особено през последните 20 години. И отново стигаме до големия успех на Гуардиола, който успя да възвиси тази концепция и начин на разбиране на спорта.
Във вторник вечерта, феновете бяха осъзнали значимостта на Пеп и неговата работа. Важното е да вярваш в идеите до самия край, издигане на футболния флаг с гордост, да се научим да печелим и да знаем как да губим. Този клуб е достигнал своята зрялост. Вярно, Гуардиола загуби битката, но наследството, което остави е много по-солидно и по-дълбоко. От сега нататък, Росел и другите управници, имат предизвикателството да напътстват и управляват тази тенденция заедно и в рамките на ‚барселонизма‘. Има нужда от някои промени, но това не е основната идея на този проект.

Разбира се, загубата срещу Челси боли. Няма да бъдем лицемерни. Но преди всичко това, усетихме горчивосладък привкус, който трудно може да обясни. Странното щастие, когато изпращахме играчите. Честният отговор на повече от 80,000 зрители, които все още бяха на трибуните след 92-та минута. Беше разтърсващо.

Сега е болезнено, безспорно! Но на хоризонта се вижда, че ако продължаваме да вярваме, Барселона ще спечели.

Клубът е израснал, ще видим в бъдеще колко.

по материал на Albert Llimos

Категории: Новини, ФК Барселона

Един коментар до сега.

  1. Анатоли каза:

    Ще напиша само едно изречение.Това е повече от клуб!

Коментирай