Публикувано от Огнян Соколов на 26 септември 2011, 22:54 0 коментара

94% от членовете на събранието са гласували в полза на бюджета, представен от Антони Росич, Генерален Директор на клуба. който предвижда печалба от 20,1 милиона.

На миналогодишното Общото Събрание, Антони Росич, постави основите за намаляване на дълга и обяви, че очакваните загуби през сезон 2010/11, в размер на 9,3 милиона евро, са предпоставка за реализиране на печалба вбъдеще.
12 месеца по-късно членовете са обединени в подкрепа на бюджета за 2011/12 сезон, които предвижда печалба от 20,1 милиона. „Това е разумeн и реалистичен бюджет“, каза той.

Антони Росич обясни, че този бюджет е на база представянето на първия отбор и заложените очаквания, че ще спечели Примера Дивисион, стигне най-малко до полуфиналите за Купата на Краля, до четвъртфиналите на Шампионската Лига и финала на Световното Клубно Първенство.

Обявената печалба от 20,1 млн. евро е пряко свързана с намаляване на разходите спрямо предходната 2010/11. Намалението е 42,4 милиона евро или 9%, които са резултат от спад на загубите по трансфери (в миналогодишния бюджет влизат трансферите на Ибрахимович и Чигрински). Самият Росел обяви, че привличането на Ибрахимович е най-лошия трансфер на ФК Барселона за цялата и история, а продажбата на Чигрински е била породена от спешната нужда на клуба от ресурс.

Доходите също се очаква да спаднат спрямо предходната година, от 473 до 461 милиона евро, което е породено от факта, че има четири испански отбори в Шампионската лига (за разлика от последните три сезона), което се отразява на дялът от телевизионните права. При спечелване на Шампионската лига от Барселона, общият приход ще се увеличи до 491 милиона евро, но същевременно с това и разходите ще нараснат, което ще запази нивото на общата печалба около 20 милиона евро.

Категории: FCBB Authentic Material, Новини

Коментирай