Публикувано от Огнян Соколов на 15 май 2012, 11:41 0 коментара

Виктор Валдес спечели петата си ‚Замора‘. Статуетка се присъжда на вратаря с най-ниското съотношение при допуснат гол/изиграни срещи в Примера Дивисион. Това обаче бе само прелюдие към Златната Замора, която се връчва на вратаря вдигал ‚Замора‘-та пет пъти. По този начин Валдес изравни рекорда на друг каталунски страж и легенда на отбора, Антони Рамалетс, датиращ от преди 52 години.

 „Развълнуван съм за спечелването на петата си Замора и изравняването на рекорда на Рамалетс. Той е пример за поддържание и стимул за собственото ми развитие.“

Този успех утвърждава Барселона на върха на класирането при Замора трофейте с 19 спечелени, пред Реал Мадрид с 16. При това последните четири от престижни статуетки са в поредни години.

През тази кампания, въпреки че отборът пропусна да се поздрави с шампионската титла, Валдес допусна само 28 гола от 35 мача или средно по 0,8 гола на мач. Успя да запази 17 сухи мрежи и постави рекорд от 896 минути (21 Септ – 6 Ноем 2011), без да допусне гол в официални срещи.

Със съдействието на официалния сайт на Ф.К. Барселона ви представяме снимки от срещата на двамата легендарни вратари – Валдес и Рамалетс:

Снимки: JAVIER SORIANO
Категории: Новини, ФК Барселона

Коментирай