Публикувано от Огнян Соколов на 7 октомври 2011, 22:47 0 коментара

В неотдавнашно посещение в Нигерия, Бил Гейтс, президент и съосновател на Microsoft, заедно с представители на местните органи, демонстрира подкрепа към клуба за борбата срещу полиомиелит (детски паралич)*, представяйки екип на ФК Барселона като символ на кампанията.

Барса, Фондация „Барселона“ и Фондация „Бил и Мелинда Гейтс” работят заедно за изкореняване на коварното заболяване, засягащо предимно деца, под лозунга „Повече от една цел. Да спрем полиомиелита” (‘More than a goal. End polio’). Съпредседателят на Северноамериканската организация, Бил Гейтс, посети Нигерия, която е една от най-засегнатите и отдадени на каузата страни.

Бил Гейтс, който осъзнава силата на ФК Барселона като инструмент за социални кампании, представи екипа на клуба, в компанията на Бусуй Онаболу, президент Националния Комитет за Полиомиелит.

Известният филантроп използва случая да демонстрира ангажимента на Барселона към каузата. Гейтс се срещна също и с президента на страната –Гудлък Джонатан, с представители на Организацията на Обединените Нации (ООН) и други социални органи, които работят за изкореняване на полиомиелита в страната, като основната цел е да бъде напълно премахната до края на 2012 г..

източник: fcbarcelona.cat

*Допълнителна информация: До 1954 г., когато започва имунизацията срещу това заболяване полиомиелитът е бил широко разпространен. Проявявал се с големи епидемии. След въвеждането на живата полиомиелитна ваксина заболяемостта е понижена рязко. Днес се наблюдават единични спорадични случаи и много рядко епидемични избухвания. Световната здравна организация обявява, че борбата с полиомиелита се намира в последния етап преди ликвидирането му. През 1994 г. Западното полукълбо е обявено за свободно от заболяването.

Категории: Новини

Коментирай