Публикувано от Огнян Соколов на 19 септември 2012, 10:45 0 коментара

Първо бе демократичния и единодушен избор на привържениците, които подкрепиха забранта за тютюнопушенето на Ноу Камп. Футболен отбор на Барселона не закъсня и заедно с Европейската комисия обявиха началото на нова обща кампания срещу тютюнопушенето.

„Откажи пушенето с Барса“ (Quit Smoking with Barca) ще наследи предишната акция на институцията „Експушачите са неудържими“. Организаторите се надяват с подкрепата на каталунците и тяхното влияние сред феновете да помогнат на близо 28 млн. пушачи в Европа на възраст между 25 и 34 години да се откажат от вредния навик.

Това е първото партньорство на Еврокомисията със спортен клуб, който има милиони привърженици по света. Кампанията няма да съди пушачите, а вместо това ще подчертае предимствата от отказването на цигарите с комбинирането на позитивни послания от доказания опит на „Експушачите са неудържими“.

„Откажи пушенето с Барса“ предлага на феновете на отбора, футбола и спорта като цяло персонализирана здравословна тренировъчна програма с ежедневни съвети и окуражаване директно от играчите на тима.

Кампанията ще бъде провеждана чрез приложението за мобилни телефони iCoach, което ще се сваля безплатно и според организаторите е помогнало на близо четвърт милион души в Европа да откажат цигарите. iCoach вече е наличен за сваляне за собственици на устройства с операционната система Android, както и за притежателите на iPhone.

„Чрез това сътрудничество се стремим да помогнем на футболните фенове в Европа да поемат контрола над живота си. Окуражаваме ги да бъдат толкова страстни в грижата за здравето си, колкото са и в любовта си към „красивата игра“, заяви президентът на Барселона“ Сандро Росел.

Повече за стартиращата кампания може да следите на www.quitsmokingwithbarca.eu (поддържа и версия на български език).

Източник:  dnevnik.bg

Коментирай