Публикувано от Огнян Соколов на 5 май 2012, 10:32 0 коментара

Днес Барселона посреща Еспаньол в мач от предпоследния кръг на шампионата. 

След като през първият дял на полусезона  синьо-белите стигнаха до скандално равенство на своя ст. ‚Корнея-Ел Прат‘, днес възпитаниците на Пеп ще се опитат да вземат реванш. Той обаче не е породен от желанието за мъст или дори местно съперничество, а в дъното на всичко е треньора магьосник.

Днес Хосеп Гуардиола е начело на тима за последен път в домакински мач. След като клубната телевизия излъчи не едно клипче с благодарности към Пеп, последва и анимация посветена на годините с него,  се очаква и публиката да поднесе своите благодарности. Предполага се, че ще има хореография, която да украси Камп Ноу, но е запазена като изненада. Самият Гуардиола заяви в интервю преди броени дни: „Никога не съм си падал по сбогуванията. Треньоркия пост на Барселона неизменно ме поставя във фокуса на новините и независимо дали ми харесва, това е съвсем нормално нещо. Надявам се, че хората ще реагират както винаги са го правили-естествено.“

Барселона направи още един реверанс към привържениците в името на Пеп и на специално място до стадиона, всички желаещи фенове, могат да оставят своето послание към ‚Треньора‘ . Фен Клуб Барселона България ще има свой привърженици сред публиката на стадиона и скоро очаквайте да публикуваме снимки и материал от мястото на събитието.

Исак Куенка и Санчес пропускат дербито поради травми, като и двамата се подготвят по индивидуални програми.  Общо 15 играчи от първия отбор проведоха занимание преди днешния мач, а сред тях бе и Шави. Повикани бях и 3 момчета от Б-отбора  – Тейо, Монтоя, Бартра.  Последната тренировка преди дербито е предвидена за днес на обяд, при затворени врати.

Интересно е, че вчерашната тренировъчна сесия бе посетена и от легендата Ерик Кантона.

Фен Клуб Барселона България Ви кани да споделим тези специални 90 минути заедно:

София – https://www.facebook.com/events/352622838131030/

Варна – https://www.facebook.com/events/340812245974014/

Категории: Новини, Преди мача

Коментирай