Публикувано от Огнян Соколов на 4 октомври 2011, 17:22 0 коментара

Операцията на Ибрахим Aфелай, която бе насрочена за понеделник следобед премина успешно. Футболистът получи травма на 22 Септември по време на тренировка.

Интервенцията, извършена от Рамон Кугат и клубният лекар Рикард Пруна, продължи 50 минути. Лекарите дадоха официална пресконференция, в която обясниха, че възстановяването му ще продължи поне шест месеца. Д-р Кугат разясни, че операцията е била насрочена 10 дни след контузията, защото е било по- разумно да се забави в продължение на тези дни. „Сега му предстой обездвижване около три или четири дни в клиниката, след което започва работа с физиотерапевт за възстановяването му. След седмица ще махнем превръзките и той (Афелай), ще е в състояние да използва коляното си”, допълни той. Лекарят разкри още, че Афелай е чувствал силна болка в петък, но постепенно се е успокоил и е зареден с оптимизъм, „което е важен фактор”.

Клубният лекар Пруна, обясни програмата по възстановяването му: „През първите 2 месеца ще се работи с физиотерапевт, за да се раздвижи правилно. В следващите два месеца ще се наблегне на фитнес занимания и накрая ще увеличим на интензивността на движенията, за да се подготви за връщането си на терена.“

След това коментира, че Афелай има пълно доверие в медицинския щаб, който ще се грижи за възстановяването му. „Важно е да премине критичния момент на възстановяване от 2 или 3 месеца, след което ще му получи почивка от 15-тина дни, за да бъде със семейството си и близки.”

Използвайки случая, д-р Пруна, заяви, че „получените мускулни контузии са напълно нормални за отбор от ранга на Барселона. Ние прилагаме превантивни мерки по време на тренировъчните занимания. Трябва само да вярваме в себе си, да продължим да работим упорито, за да постигнем успехите от миналите години. Няма никаква връзка между контузиите и предсезонните турнета.”

Както fcbarcelona.bg, Ви информира преди дни, д-р Пруна потвърди, че завръщането на Иниеста е въпрос на дни.

Категории: Новини

Коментирай